Hürriyet

Sayfalar

3 Aralık 2011 Cumartesi

Bir Öğrenci Yemeği Peynirli Omlet !!!

MALZEMELER
5 adet yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 kaşık un
1 çay bardağı ufalanmış peynir
Yeterince tuz

YAPILIŞI
1. Beş yumurta kırılır, üzerine yarım kaşık un, tuz serpilir. Bir çay bardağı ufalanmış peynir konur, karıştırılır.
2. Genişce bir tavada zeytinyağı iyice kızdırılır. Kızan yağ üzerine bir numaradaki karışık malzeme dökülür. Bir taraftan da tava sapından tutularak sallanır. Bütün tavanın üzerini kaplaycak halde malzemelerin dağılması sağlanır. Altı, altın sarısı gibi kızartılır. Çatalla veya bir maşa ile yaygın olan omletin bir ucunda kaldırılarak yarım daire şekli üzere birbiri üzerine kapatılır. Yine alt üst edilir. İsteyen bu kaptma işini yapmaz, düz bir tabakta alt üst eder, tekrar üste gelen kısım alta gelmek üzere omlet tavaya kaydırılır. Kızarmayan yeri kızartılmış olur. Sıcak olarak servis yapılır.

NOT: Peynir, rendelenmiş kaşar peyniri veya ufalanmış herhangi bir peynirden olur. Sevenler için kıyılmış maydanoz da peynire karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder