Hürriyet

Sayfalar

19 Temmuz 2011 Salı

KOL BÖREĞİ

Kol Böreği
    Malzemeler
  • 500 gr un
  • 10 gr tuz
  • 250 gr su
  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr semizotu
  • 20 gr ekşi yoğurt
  • 1 adet kiraz domates
       Yapılışı
      Una tuz ve su katarak kulak memesi kıvamında yoğurup dinlendirin. 250 gr'lık pazılar halinde kesip yuvarlayın, yarım saat dinlendirdikten sonra 50 gr yumuşak tereyağını, iki hamurun arasına koymak suretiyle çiftleyin. 1 saat dinlendirdikten sonra açın, açılan hamurun içine harcı koyup, üst taraftan başlayarak kol şeklinde sarın, tepsiye koyup orta hararetli fırında pişirin. Ayrıca hazırladığınız semizotu salatasını yoğurtla karıştırıp tabağın ortasına düzgünce koyun, üzerine  bırakın, kızarmış kiraz domatesle tereyağlı kırmızı biberle servis edin.
       NOT: Harcı size bırakıyorum istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. (Kıymalı, Patatesli, Ispanaklı...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder