Hürriyet

Sayfalar

17 Temmuz 2011 Pazar

                       SÜTLAÇ
      MALZEMELER:
  • 1,5çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
      YAPILIŞI:
       Pirincimizi bir güzel yıkıyoruz. Piriçler suyu çekip parçalanıncaya kadar 1 litre suyla kaynatmalıyız. Sonra 1 litre sütümüzü ekliyoruz. Aman sürekli karıştırılam ki dibi tutmasın. Süt kaynamaya başlıyınca 2 yemek kaşığı nişastamızı küçük bir kapta soğuk suyla iyice eritip yavaş yavaş karıştıra karıştıra süte döküyoruz. Sonra şekeri ekliyoruz. Şöyle 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra artık hazırdır. Kaselere bölüştürüp servis ediniz.
       Not: tadını beğenipte daha fazla yapmak isteyenler olabilir aramızda.Benim verdiğim ölçüleri 1 ölçü gibi alsınlar. 2 ölçü yapmak istiyorlarsa malzemeleri 2 katına çıkarsınlar. Ve Soğuduktan sonra üstüne birazda tarçın öfelerseniz tadı çok daha iyi olur...
   
 AFİYET,BAL,ŞEKER OLSUN
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder