Hürriyet

Sayfalar

17 Temmuz 2011 Pazar

Nefis ve harika bi lezzet daha sayın izleyicilerim.

DALYAN KÖFTE
      MALZEMELER:
  • 1 kg köftelik kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • Yarım bayat ekmek içi
  • Karabiber
  • Tuz
     İçine Koymak İçin;
  • 1 orta boy havuç
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı bezelye
     Sosu İçin;
  • 1/4 paket margarin
  • 1.5 çorba kaşığı margarin
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 litre su

Dalyan Köfte - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Rendelenmiş kuru soğanı, 3 yumurtayı, bayat ekmeği, tuz ve karabiberi kıymaya koyup yoğurun ve ikiye bölüp buzdolabına koyun. Havuç ve yumurtayı ayrı ayrı haşlayalım. Haşlandıktan sonra dörde bölelim. Havucuda uzunlamasına keselim. Kıymanın bir parçasını çıkarıp tezgahın üzerine kare bir şekilde açın. Kestiğiniz havucu, yumurtayı ve 1 çay bardağı bezelyeyi uzunlamasına ortasına dizin. Kıymayı rulo haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Geri kalan diğer kıymayıda artan malzemeleri aynı şekilde yuvarlayıyarak tepsiye koyalım. Önceden ısıtılmış fırında köfteler kızarana kadar pişirelim. Diğer bir taraftan yağı eritin. İçinde salçayı kavurup yeterince tuz ve karabiber ilave edip suyunu koyun. Kızarmış köfteleri bir parmak kalınlığında keselim tepsiye düzelim. Salça sosunuda üzerine dökün. Yemeğiniz servise hazır.

AFİYET,BAL,ŞEKER OLSUN SAYIN İZLEYİCİLERİM...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder