- 1 topak kıyma (portakal büyüklüğünde)
- 1 kaşık domates çorbası
- 2 baş soğan
- 2 orta patates
- 2 havuç
- 1 dolmalık sakız kabağı
- 1 baş kereviz
- 2 diş sarmısak
- Yarım fincan un
- 4 çorba kaşığı yağ
- 10 bardak et suyu veya su
- Kafi miktarda tuz,maydanoz
YAPILIŞI
1. Yağ ile ayıklanmış, ince kıyılmış bütün sebzeler bir tencereye konup, ateşte baş dakika kadar karıştırarak kavrulur.2. Önce un eklenir, sonra salçası konur. Beş dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir.
3. Suyu konur, sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır.
4. Kıyma, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içerisine katılır. On dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
HEPİNİZE AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder